bewaar
Varkensfilet met spruitjes
Varkensfilet met spruitjes
bewaar

Varkensfilet met spruitjes

20 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

500 g

kruimige aardappels

2 theelepels

chilipoeder

3 eetlepels

olie

2

varkensfiletlapjes

2 teentjes

knoflook

½ zakje

spruitjes

1

appel

½ eetlepel

verse tijm

Dit heb je nodig

  • wok

  • grillpan

Aan de slag

Aardappels in 100 ml water met wat zout in 15 min. gaarkoken. Grillpan (of ovengrill) verhitten. Chilipoeder mengen met 1 el olie en vlees hiermee bestrijken. Varkensfiletlapjes in 4-5 min. per kant bruin en gaar roosteren. In wok rest van olie verhitten en plakjes knoflook 1 min. fruiten. Knoflook op bordje scheppen. In bakvet halve spruitjes 3 min. roerbakken. Appel en tijm erdoor scheppen en alles nog 3 min. roerbakken. Scheutje water en zout en peper naar smaak toevoegen. Spruitjes met deksel op wok in 2-3 min. verder gaar laten worden. Aardappels met kookvocht fijnstampen. Knoflook erdoor scheppen. Puree op smaak brengen met zout en peper en op twee borden scheppen. Varkensfiletlapjes en spruitjes ernaast scheppen.