bewaar
Abrikozencrumble
Abrikozencrumble
bewaar

Abrikozencrumble

10 min. bereiden
10 min. wachten
77waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 ml

vanillevla

1 pot

abrikozencompote

8

country cookies

50 g

koude boter

2 eetlepels

lichtbruine basterdsuiker

1 theelepel

gemberpoeder

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • eenpersoonsovenschaaltjes (inhoud ca. 150 ml)

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Vanillevla in ingevette ovenschaaltjes schenken en abrikozencompote erop scheppen. Koekjes (in keukenmachine met pulseknop) grof verkruimelen en met vingertoppen boter erdoor mengen, zodat kruimelig mengsel ontstaat. Basterdsuiker en gemberpoeder of kaneel erdoor scheppen. Kruimelmengsel over abrikozen-compote verdelen. Schaaltjes in midden van oven schuiven en kruimellaag in 10 min. krokant laten worden. Direct serveren.