bewaar
Koffietulband
Koffietulband
bewaar

Koffietulband

20 min. bereiden
1 uur wachten
109waarderingen

Ingrediënten

10 personen

150 g

boter

150 g

lichtbruine basterdsuiker

3

eieren

2 el

espresso oploskoffie

150 g

bloem

1 el

bakpoeder

4 el

melk

1 bakje

mascarpone

3 el

koude espresso

½ tl

kaneel

4 el

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • tulbandvorm, ingevet met boter

Aan de slag

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 170 °C. Klop met een mixer de boter met de basterdsuiker en een mespunt zout licht en luchtig. Voeg één voor één de eieren toe. Mix de oploskoffie erdoor. Zeef de bloem met het bakpoeder en klop het luchtig door het beslag. Roer op het laatste moment de melk erdoor. Schep het beslag in de vorm. Zet deze in het midden van de oven en bak in 40- 45 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 15 min. rusten. Leg een bord omgekeerd op de tulband en keer deze om zodat de cake uit de vorm komt. Laat volledig afkoelen. Mix de mascarpone met de espresso of koffie, de kaneel en de poedersuiker. Snijd de cake horizontaal doormidden. Verdeel de mascarpone over de onderste helft en zet de bovenkant er weer op. Bestrooi met poedersuiker.