bewaar
Bitterkoekjespudding met espressosiroop
Bitterkoekjespudding met espressosiroop
bewaar

Bitterkoekjespudding met espressosiroop

20 min. bereiden
1 uur wachten
46waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 ml

amarettolikeur

8

bitterkoekjes

1 pakje

pudding met roomsmaak

½ liter

koude melk

1 zakje

espresso oploskoffie

4 eetlepels

bruine basterdsuiker

Dit heb je nodig

  • puddingvorm (inhoud 3/4 liter)

Aan de slag

Amaretto in steelpan verwarmen, van vuur nemen en stukjes bitterkoek in likeur weken. Intussen in kom inhoud van pakje roompudding met 1/2 dl melk gladroeren. In pan rest van melk aan de kook brengen. Melk van vuur nemen, puddingmengsel erdoor roeren en pudding al roerend op vuur ca. 2 min. zachtjes doorkoken. Stukjes bitterkoek door warme pudding scheppen. Puddingvorm omspoelen met koud water, pudding in vorm schenken en koud laten worden. Pudding in koelkast ca. 1 uur laten opstijven. Vlak voor serveren in kommetje espressokoffie en bruine suiker in 50 ml kokend water oplossen. Pudding op platte schaal storten en espressosiroop eromheen schenken.