Ingrediënten
4 personen
50 ml
amarettolikeur
8
bitterkoekjes
1 pakje
pudding met roomsmaak
500 ml
koude melk
1 zakje
espresso oploskoffie
4 eetlepels
bruine basterdsuiker
Dit heb je nodig
puddingvorm (inhoud 3/4 liter)
Aan de slag
Amaretto in steelpan verwarmen, van vuur nemen en stukjes bitterkoek in likeur weken. Intussen in kom inhoud van pakje roompudding met 1/2 dl melk gladroeren. In pan rest van melk aan de kook brengen. Melk van vuur nemen, puddingmengsel erdoor roeren en pudding al roerend op vuur ca. 2 min. zachtjes doorkoken. Stukjes bitterkoek door warme pudding scheppen. Puddingvorm omspoelen met koud water, pudding in vorm schenken en koud laten worden. Pudding in koelkast ca. 1 uur laten opstijven. Vlak voor serveren in kommetje espressokoffie en bruine suiker in 50 ml kokend water oplossen. Pudding op platte schaal storten en espressosiroop eromheen schenken.
Bitterkoekjespudding met espressosiroop

nagerecht
4 personen
305 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Amaretto in steelpan verwarmen, van vuur nemen en stukjes bitterkoek in likeur weken. Intussen in kom inhoud van pakje roompudding met 1/2 dl melk gladroeren. In pan rest van melk aan de kook brengen. Melk van vuur nemen, puddingmengsel erdoor roeren en pudding al roerend op vuur ca. 2 min. zachtjes doorkoken. Stukjes bitterkoek door warme pudding scheppen. Puddingvorm omspoelen met koud water, pudding in vorm schenken en koud laten worden. Pudding in koelkast ca. 1 uur laten opstijven. Vlak voor serveren in kommetje espressokoffie en bruine suiker in 50 ml kokend water oplossen. Pudding op platte schaal storten en espressosiroop eromheen schenken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)50 ml amarettolikeur
8 bitterkoekjes
1 pakje pudding met roomsmaak
500 ml koude melk
1 zakje espresso oploskoffie
4 eetlepels bruine basterdsuiker
Dit heb je nodig
puddingvorm (inhoud 3/4 liter)