
Ingrediënten
3 eetlepels
olijfolie
300 g
koolraap
1 theelepel
gedroogde salie
100 ml
kippenbouillon
4
kippenlevers
4 plakken
runderrookvlees
2 eetlepels
balsamicoazijn
100 g
eikenbladslamelange
50 g
roquefort
Dit heb je nodig
cocktailprikkers
wok
Aan de slag
In wok 2 el olie verhitten en koolraap 5 min. op hoog vuur roerbakken. Koolraap bestrooien met peper en salie. Bouillon erbij schenken en koolraap afgedekt op laag vuur beetgaar laten sudderen, af en toe roeren. Van kippenlevers wit eraf snijden, bestrooien met peper en op plak rookvlees leggen. Rookvlees oprollen en vaststeken met cocktailprikker. In koekenpan met antiaanbaklaag 1 el olie verhitten. Kippenleverrolletjes in 10 min. rondom gaarbakken, uit pan nemen en bakvet afblussen met balsamicoazijn. Kippenlever voorzichtig in plakken snijden. Eikenbladsla, koolraap en plakken kippenlever over vier borden verdelen. Bakvet van kippenlever erover druppelen. Salade met roquefort bestrooien.
algemeenKippenlever bevat veel foliumzuur en zit boordevol vitamine A. Het is een goede bron van zink.