bewaar
Eikenbladsalade met kippenlevertjes
Eikenbladsalade met kippenlevertjes
bewaar

Eikenbladsalade met kippenlevertjes

20 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 eetlepels

olijfolie

300 g

koolraap

1 theelepel

gedroogde salie

100 ml

kippenbouillon

4

kippenlevers

4 plakken

runderrookvlees

2 eetlepels

balsamicoazijn

100 g

eikenbladslamelange

50 g

roquefort

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers

  • wok

Aan de slag

In wok 2 el olie verhitten en koolraap 5 min. op hoog vuur roerbakken. Koolraap bestrooien met peper en salie. Bouillon erbij schenken en koolraap afgedekt op laag vuur beetgaar laten sudderen, af en toe roeren. Van kippenlevers wit eraf snijden, bestrooien met peper en op plak rookvlees leggen. Rookvlees oprollen en vaststeken met cocktailprikker. In koekenpan met antiaanbaklaag 1 el olie verhitten. Kippenleverrolletjes in 10 min. rondom gaarbakken, uit pan nemen en bakvet afblussen met balsamicoazijn. Kippenlever voorzichtig in plakken snijden. Eikenbladsla, koolraap en plakken kippenlever over vier borden verdelen. Bakvet van kippenlever erover druppelen. Salade met roquefort bestrooien.

tip

algemeenKippenlever bevat veel foliumzuur en zit boordevol vitamine A. Het is een goede bron van zink.