bewaar
Bonen-tarlyschotel met ansjovis en rozemarijn
Bonen-tarlyschotel met ansjovis en rozemarijn
bewaar

Bonen-tarlyschotel met ansjovis en rozemarijn

15 min. bereiden
30 min. wachten
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

tarly

500 g

panklare sperziebonen

4

ansjovisfilets

4 el

olijfolie

1 takje

verse rozemarijn

1

ui

250 g

cherrytomaten

1 blik

kidneybonen

100 g

witte kaasblokjes

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Sperziebonen in 5 min. beetgaar koken, afgieten en laten uitlekken. Tarwe in met bakpapier beklede ovenschaal leggen. In kom ansjovis mengen met olie, rozemarijn, knoflook en peper naar smaak. Sperziebonen, ui, tomaatjes, kidneybonen en kaasblokjes met ansjovisolie omscheppen en geheel op tarwe leggen. Bonenschotel in midden van oven in 30 min. gaarbakken.

tip

algemeenBent u iemand die bij het boodschappen doen altijd het product pakt dat nog het langst houdbaar is? Bedenk dan wel dat de houdbaarheidsdatum alleen geldt als je de verpakking nog niet hebt aangebroken. Is de verpakking eenmaal open, dan zegt de datum niets meer! De meeste producten die gekoeld bewaard moeten worden, zijn dan nog een dag of drie te gebruiken.