bewaar
Pasta met kikkererwten en paprikasaus
Pasta met kikkererwten en paprikasaus
bewaar

Pasta met kikkererwten en paprikasaus

25 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 teentjes

knoflook

4 eetlepels

olijfolie

1 blik

tomatenpuree

3

rode paprika's

1 blikje

tomatenblokjes

1 eetlepel

honing

1 eetlepel

Italiaanse kruiden

300 g

volkoren spaghetti

1 blik

kikkererwten

100 g

pittige kaas

Aan de slag

Knoflook 30 sec. in helft van olie fruiten. Tomatenpuree erdoor roeren en op laag vuur al roerend 1 min. meebakken. Paprika toevoegen en 1 min. roerbakken. Tomatenblokjes, honing, 100 ml water en kruiden erdoor roeren en geheel in 10 min. zachtjes gaarstoven, op smaak brengen met zout en peper. Spaghetti volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Kikkererwten met vocht in steelpannetje verwarmen, afgieten en door uitgelekte spaghetti roeren. Rest van olie door pasta scheppen, op smaak brengen met zout en peper. Paprikasaus over vier borden verdelen en pasta met kikkererwten erop leggen. Kaas erover strooien.

tip

algemeen(W)etenswaardigheid: Wist je dat je met tomatenpuree meer lycopenen binnenkrijgt dan met verse tomaat, omdat het geconcentreerder is? Lycopenen zijn waardevolle antioxidanten. Antioxidanten kunnen vrije radicalen, die onder meer kanker kunnen veroorzaken, neutraliseren.