bewaar
Pastaovenschoteltje met paprikasaus en broccoli
Pastaovenschoteltje met paprikasaus en broccoli
bewaar

Pastaovenschoteltje met paprikasaus en broccoli

De paprikasaus heeft een lekker uitgesproken smaak die het gerecht power geeft.

20 min. bereiden
20 min. oventijd
168waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

macaroni grande

2 tenen

knoflook

4 el

traditionele olijfolie

400 g

koelvers broccoliroosje

½ el

gedroogde Italiaanse kruiden

465 g

geroosterde rode paprika's in pot

1 el

paprikapoeder

200 g

koelverse hüttenkäse kaas

Dit heb je nodig

  • een persoons ovenschaaltjes

De paprikasaus heeft een lekker uitgesproken smaak die het gerecht power geeft.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op het pak. Snijd de knoflook in plakjes. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de knoflook en de broccoli 2 min. Voeg wat eetlepels water en de Italiaanse kruiden toe en roerbak nog 3-4 min.

2

Laat de paprika's uitlekken. Pureer de paprika's met de paprikapoeder tot een gladde saus. Verdun de saus met een beetje kookvocht van de pasta. Giet de pasta af en roer de paprikasaus erdoor. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Vet de ovenschaaltjes in.

3

Doe de pasta in de ovenschaaltjes, verdeel de broccoli erover en schep hierop de hüttenkäse. Bestrooi met zout en (versgemalen) peper naar smaak. Schuif de schaaltjes in de oven en laat de pasta in 15-20 min. goed heet worden.