Fris­se ar­ti­sjok-pas­ta­sa­la­de met groe­ne as­per­ges en ser­ra­no­ham

De licht bittere smaak van artisjok doet het goed in deze salade met asperges en ham.

(16) waardeer
hoofdgerecht De licht bittere smaak van artisjok doet het goed in deze salade met asperges en ham. 4 personen
5 16

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges. Snijd de asperges in schuine stukken van 3 cm en kook ze de laatste 3 min. mee met de pasta.
  2. Snijd ondertussen de rode uien in dunne halve ringen, doe in een schaaltje en giet er kokend water over. Laat 2 min. staan en giet af. Laat ondertussen de artisjokken uitlekken. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en snijd in parten. Meng het citroenrasp met de hüttenkäse, het water, peper en eventueel zout.
  3. Giet de pasta en asperges af en meng met de ui. Verdeel de sla en pasta over de kommen. Snijd de serranoham in repen en verdeel samen met de artisjok, hüttenkäse en citroenpartjes over de pasta en serveer.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 2.304 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 15-16

Frisse artisjok-pastasalade met groene asperges en serranoham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fris­se ar­ti­sjok-pas­ta­sa­la­de met groe­ne as­per­ges en ser­ra­no­ham

1
1
  • 300 g macaroni grande

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 350 g groene asperges

Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges. Snijd de asperges in schuine stukken van 3 cm en kook ze de laatste 3 min. mee met de pasta.

3
3
  • 2 rode uien

Snijd ondertussen de rode uien in dunne halve ringen, doe in een schaaltje en giet er kokend water over. Laat 2 min. staan en giet af.

4
4
  • 280 g gemarineerde artisjok in pot
  • 1 citroen

Laat ondertussen de artisjokken uitlekken. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en snijd in parten.

5
5
  • 400 g koelverse hüttenkäse kaas
  • 1 el water

Meng het citroenrasp met de hüttenkäse, het water, peper en eventueel zout.

6
6
  • 75 g veldsla

Giet de pasta en asperges af en meng met de ui. Verdeel de sla en pasta over de kommen.

7
7
  • 80 g serranoham

Snijd de serranoham in repen en verdeel samen met de artisjok, hüttenkäse en citroenpartjes over de pasta en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.