Ingrediënten
4 personen
1 blikje
zalm
12
trostomaten
250 g
pilavrijst
½
citroen
2 sneetjes
bruinbrood
30 g
peterselie
2 el
olijfolie
Dit heb je nodig
ovenschaal
bakpapier
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Van zalm eventueel graten en botjes verwijderen. Kapje van tomaten afsnijden en tomaten met lepel uithollen (pulp bewaren). Tomaten in met bakpapier beklede ovenschaal leggen. Rijst mengen met zalm, tomatenpulp en citroensap. Op smaak brengen met zout en peper. Tomaten hoog opvullen met rijstmengsel. Broodkruim mengen met peterselie en citroenrasp en over tomaten verdelen. Tomaten met olie besprenkelen en in midden van oven in 15 min. gaarbakken.
Met zalm gevulde tomaten

null personen
390 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Van zalm eventueel graten en botjes verwijderen. Kapje van tomaten afsnijden en tomaten met lepel uithollen (pulp bewaren). Tomaten in met bakpapier beklede ovenschaal leggen. Rijst mengen met zalm, tomatenpulp en citroensap. Op smaak brengen met zout en peper. Tomaten hoog opvullen met rijstmengsel. Broodkruim mengen met peterselie en citroenrasp en over tomaten verdelen. Tomaten met olie besprenkelen en in midden van oven in 15 min. gaarbakken.
algemeen:Door gebruik te maken van voorgekookte rijst wordt veel tijd bespaard. Gekookte rijst kan ook gemakkelijk in de diepvries worden bewaard. Zo is er altijd een basis voor een snelle maaltijd in huis.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 blikje zalm
12 trostomaten
250 g pilavrijst
½ citroen
2 sneetjes bruinbrood
30 g peterselie
2 el olijfolie
Dit heb je nodig
ovenschaal
bakpapier