bewaar
Met zalm gevulde tomaten
Met zalm gevulde tomaten
bewaar

Met zalm gevulde tomaten

15 min. bereiden
15 min. wachten
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 blikje

zalm

12

trostomaten

250 g

pilavrijst

½

citroen

2 sneetjes

bruinbrood

30 g

peterselie

2 el

olijfolie

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

  • bakpapier

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Van zalm eventueel graten en botjes verwijderen. Kapje van tomaten afsnijden en tomaten met lepel uithollen (pulp bewaren). Tomaten in met bakpapier beklede ovenschaal leggen. Rijst mengen met zalm, tomatenpulp en citroensap. Op smaak brengen met zout en peper. Tomaten hoog opvullen met rijstmengsel. Broodkruim mengen met peterselie en citroenrasp en over tomaten verdelen. Tomaten met olie besprenkelen en in midden van oven in 15 min. gaarbakken.

tip

algemeenDoor gebruik te maken van voorgekookte rijst wordt veel tijd bespaard. Gekookte rijst kan ook gemakkelijk in de diepvries worden bewaard. Zo is er altijd een basis voor een snelle maaltijd in huis.