bewaar
Surimikoekjes met sperziebonen
Surimikoekjes met sperziebonen
bewaar

Surimikoekjes met sperziebonen

30 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

bloem

250 ml

melk

2

eieren

5 eetlepels

olie

150 g

snijbonen

150 g

maïskorrels

250 g

surimisticks

1 theelepel

worcestershiresauce

2

rode uien

500 g

panklare sperziebonen

100 ml

kippenbouillon

1 eetlepel

citroensap

Aan de slag

Bloem boven ruime kom zeven. Melk en eieren mengen. Kuiltje in beslag maken, melkmengsel erin gieten en met garde of mixer tot glad beslag roeren. Snijbonen, maïs en surimi door beslag scheppen en pittig op smaak brengen met worcestershiresaus, zout en peper. In grote koekenpan met antiaanbaklaag 1-2 el olie verhitten. Per keer van beslag 4 koekjes op hoog vuur bakken met doorsnede van ca. 10 cm. Koekjes op keukenpapier laten uitlekken en warm houden. Rest van surimikoekjes op zelfde wijze bakken (hoeveelheid is voldoende voor ca. 12 stuks). Intussen in wok ui in rest van olie goudbruin fruiten. Sperziebonen toevoegen en 3 min. roerbakken. Bouillon erbij schenken en geheel aan de kook brengen. Sperziebonen afgedekt nog 5 min. zachtjes laten koken, op allerlaatst citroensap erdoor roeren. Surimikoekjes over vier borden verdelen en sperziebonen ernaast leggen.