bewaar
Koolraapsoep met kalkoen en citroen
Koolraapsoep met kalkoen en citroen
bewaar

Koolraapsoep met kalkoen en citroen

40 min. bereiden
51waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

citroen

300 g

kalkoenfilet

1 teentje

knoflook

1

rode ui

4 eetlepels

olie

1

rode peper

1 zakje

panklare koolraap

2 eetlepels

gemalen kurkuma (koenjit)

2 eetlepels

bloem

1 liter

kippenbouillon

1 blikje

maïskorrels

1 zakje

verse bieslook

Aan de slag

Citroen schoonboenen en schil fijnraspen. Citroen uitpersen. In kom kalkoen met citroensap, knoflook en zout en peper omscheppen en smaken minstens 30 min. laten intrekken. Intussen in soeppan ui in 2 el olie goudgeel fruiten. Pepertje kort meebakken. Koolraap 1 min. meebakken, af en toe roeren. Kurkuma en bloem in kommetje mengen, over uimengsel strooien en omscheppen. Al roerend klein deel van bouillon erbij schenken, volgend deel van bouillon pas erbij schenken als vorige deel volledig door bloem gebonden is. Maïs toevoegen, soep aan de kook brengen en afgedekt 15 min. zachtjes laten koken. Op smaak brengen met citroenrasp, zout en peper. In koekenpan rest van olie verhitten. Kalkoen op hoog vuur gaar en goudbruin bakken. Soep met gebakken kalkoenreepjes over vier borden verdelen. Bieslook erover strooien. Lekker met geroosterd naanbrood.