bewaar
Wortelburgers met surimisalade
Wortelburgers met surimisalade
bewaar

Wortelburgers met surimisalade

35 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

winterwortels

2

vastkokende aardappels

1 bakje

surimisticks

6 eetlepels

yoghurtmayonaise

1 zakje

verse koriander

3 eetlepels

bloem

2 theelepels

gemalen koriander (ketoembar)

3

eieren

200 ml

olie

Aan de slag

Winterpenen en aardappels dun schillen en in keukenmachine (of met rasp) grof raspen. Wortelmengsel bestrooien met 1 tl zout en in vergiet 15 min. laten uitlekken. Surimi met yoghurtmayonaise en verse koriander mengen. Salade op smaak brengen met zout en peper. Zo veel mogelijk vocht uit wortelmengsel drukken. In kom wortelmengsel met bloem, koriander, losgeklopt ei, 1 tl zout en peper naar smaak mengen. In diepe koekenpan flinke laag olie verhitten. Grote opscheplepel vullen met wortelmengsel en stevig aandrukken zodat schijf ontstaat. Schijf van lepel in olie laten glijden en snel nog 2-3 burgers maken. Schijf na 3 min. voorzichtig omdraaien en in nog 1-2 min. goudbruin en gaar bakken. Uit pan nemen, laten uitlekken op keukenpapier en warmhouden. Bakken herhalen tot wortelmengsel op is. Wortelburgers serveren met surimisalade. Lekker met geschaafde komkommer.