bewaar
Stamppot met bacon en paddestoelen
Stamppot met bacon en paddestoelen
bewaar

Stamppot met bacon en paddestoelen

25 min. bereiden
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

bacon

3 el

olijfolie

2

uien

150 g

oesterzwammen

1 bakje

kastanjechampignons

1 teen

knoflook

150 g

cashewnoten

150 g

boerenkool

1 bak

aardappelpuree

Aan de slag

Verwijder het vetlaagje van de bacon en snij de bacon in reepjes. Bak krokant in een droge koekenpan met antiaanbaklaag. Fruit de ui in de olie. Voeg de paddenstoelen toe en bak 5 min. op hoog vuur. Doe de knoflook erbij en schep de bacon en cashewnoten door het paddenstoelmengsel. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Verwarm ondertussen de boerenkool in 10 min. Laat uitlekken in een vergiet. Verwarm de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in de magnetron. Roer de boerenkool door de aardappelpuree, breng op smaak met peper en zout. Verdeel de boerenkool over vier borden en leg het paddenstoelmengsel erop.

algemeenEen gerecht als dit, waarin een kleine hoeveelheid vlees met een rijke smaak is verwerkt, aangevuld met lekkere vleesvervangers zoals paddenstoelen, is een voorbeeld van hoe u gemakkelijk wat minder vlees kunt eten, zonder helemaal vegetarisch te eten.