Twee-bonenstamppot met bacon
Deze tweebonenstamppot is het beste van twee werelden: sperziebonen én snijbonen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 400 g gesneden snijbonen
- 400 g gebroken sperziebonen
- 800 g koelverse aardappelpuree
- 150 g bacon
- 2 el grove mosterd
Advertentie
Bereiden
- Kook de snijbonen met de sperziebonen in 8 min. beetgaar en giet af.
- Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de bacon in reepjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de bacon in 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant.
- Schep de bonen en baconreepjes door de aardappelpuree en breng de stamppot op smaak met de mosterd, peper en eventueel zout.

Twee-bonenstamppot met bacon
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 340 kcal
- eiwit 15 g
-
koolhydraten 39 g
waarvan suikers 2 g -
vet 12 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 560 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Twee-bonenstamppot met bacon
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Twee-bonenstamppot met bacon
- 400 g gesneden snijbonen
- 400 g gebroken sperziebonen
Kook de snijbonen met de sperziebonen in 8 min. beetgaar en giet af.
- 800 g koelverse aardappelpuree
Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 150 g bacon
Snijd de bacon in reepjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de bacon in 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant.
- 2 el grove mosterd
Schep de bonen en baconreepjes door de aardappelpuree en breng de stamppot op smaak met de mosterd, peper en eventueel zout.