bewaar
Kipburger met pittige komkommersalsa
Kipburger met pittige komkommersalsa
bewaar

Kipburger met pittige komkommersalsa

25 min. bereiden
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

komkommer

3

bosuitjes

1

rode peper

4 eetlepels

olijfolie

1 eetlepel

citroensap

2 sneetjes

bruinbrood

300 g

kipfilet

1

ei

1 theelepel

paprikapoeder

4

bruine bolletjes

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

Komkommer halveren, zaadlijsten verwijderen en in kleine blokjes snijden. Komkommer mengen met bosui, rode peper, 2 el olijfolie, citroensap en zout naar smaak. In keukenmachine brood verkruimelen. Broodkruim eruit nemen en kipfilet fijnmalen. Kipfilet mengen met ei, broodkruim, paprikapoeder en 1/2 tl zout en peper. Van mengsel 4 platte schijven vormen. In koekenpan met antiaanbaklaag kipburgers in rest van olie in 10 min. gaar en bruin bakken. Kipburgers op broodjes leggen en serveren met komkommersalsa.

tip

algemeenEen verrassend lekkere en vooral vetarme hamburger!