Ko­ri­an­der­stamp­pot met pap­pa­dums

(14) waardeer
bijgerecht 4 personen
4 14

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Citroen schoonboenen en schil eraf raspen. Aardappels in pan met weinig water afgedekt in 20 min. gaarkoken, citroenrasp aan kookwater toevoegen. In koekenpan met antiaanbaklaag zonnebloemolie verwarmen. Pappadums in stukken breken en ca. 15 sec. op hoog vuur in olie bakken tot driehoekjes groter en lichter van kleur zijn geworden. Pappadums op keukenpapier laten uitlekken. Koriander inclusief steeltjes fijnsnijden (of in keukenmachine met behulp van pulse-knop snijden; let op, kruiden niet tot moes vermalen). Aardappels afgieten en met stamper fijnstampen. Crème fraîche met olijfolie omscheppen. Crème-fraîchemengsel door aardappelpuree scheppen, nog even goed doorwarmen en puree op laag vuur iets laten indikken. Op smaak brengen met zout en peper. Op laatste moment fijngesneden koriander door aardappel roeren. Stamppot in warme schaaltjes scheppen. Met pappadums serveren. Lekker met tilapia uit de oven met wasabikorst (zie elders op deze site).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.