bewaar
Met groenten gevulde pappadums en raita
Met groenten gevulde pappadums en raita
bewaar

Met groenten gevulde pappadums en raita

35 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

100 ml

zonnebloemolie

4

pappadums naturel

1

komkommer

1

groene appel

150 g

Griekse roomyoghurt

15 g

verse koriander

15 g

verse munt

400 g

gemengde groenten van het seizoen

Dit heb je nodig

  • 2 ronde kommetjes van gelijke grootte

Aan de slag

1

Twee kommetjes klaarzetten. In koekenpan laagje olie verhitten, 1 pappadum kort frituren, uit pan nemen en pappadum onmiddellijk om kommetje vouwen. Ander kommetje over pappadum vouwen, zodat pappadum vorm van kommetje aanneemt. Andere pappadums op dezelfde wijze bereiden (indien nodig olie aanvullen).

2

Komkommer met schil in de lengte halveren en zaadlijsten verwijderen. Komkommer en appel raspen. Yoghurt met geraspte komkommer, appel, koriander en munt mengen, op smaak brengen met zout en peper (= raita).

3

In wok 2 el olie verhitten en gemengde groenten in 5 min. al omscheppend gaarbakken, met zout en peper op smaak brengen. Pappadums naast kipfilet presenteren, met gebakken groenten vullen en met raita serveren.

tip

algemeenDit bijgerecht is onderdeel van het AllerHande 250 jubileummenu. Voorgerecht: Panzanella met mosselen, Hoofdgerecht: Indiase kip kiev, Nagerecht: Panna cotta met lauriersiroop en aardbeien.