bewaar
Najaarssalade met spekjes en blauwaderkaas
Najaarssalade met spekjes en blauwaderkaas
bewaar

Najaarssalade met spekjes en blauwaderkaas

15 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

gepelde walnoten

250 g

ontbijtspek

4 eetlepels

walnootolie

1 eetlepel

citroensap

1 zak

eikenbladslamelange

300 g

blauwaderkaas

½ zakje

verse bieslook

Aan de slag

In droge koekenpan met antiaanbaklaag halve walnoten kort roosteren. Walnoten uit pan nemen. Spekblokjes in droge koekenpan op laag vuur uitbakken tot ze bruin en iets knapperig (niet te hard) zijn. Walnootolie en citroensap tot dressing kloppen, op smaak brengen met zout en peper. Sla met dressing omhusselen, zodat elk blaadje met een dun laagje dressing is bedekt. Sla over vier borden verdelen. Kaas, spek en walnoten erop leggen. Bieslook erboven fijnknippen. Lekker met grof gesneden volkorenbrood.

tip

algemeenVervang de spekjes eventueel door krokant gebakken broodblokjes.