bewaar
Najaarssalade met aubergine en blauwaderkaas
Najaarssalade met aubergine en blauwaderkaas
bewaar

Najaarssalade met aubergine en blauwaderkaas

30 min. bereiden
30 min. wachten
36waarderingen

Ingrediënten

12 personen

3

aubergines

50 ml

olijfolie extra vierge met basilicum

grofgemalen zeezout

zwarte peper

1

citroen

250 g

gerookte spekblokjes

1 el

grove mosterd

2 zakken

rucola slamelange

150 g

blauwaderkaas

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat ze 30 min. liggen. Dep ze daarna droog met keukenpapier en bestrijk ze met basilicumolie. Rooster de plakken aubergine in gedeelten in een hete grillpan in 4-6 min. mooi bruin en gaar, keer ze halverwege. Leg de aubergine in een ondiepe schaal en strooi er zeezout en peper naar smaak over. Knijp er een halve citroen boven uit en laat de aubergines afkoelen. Bak de spekblokjes in een pan met een dikke bodem zachtjes uit tot ze bruin en krokant zijn. Pers de andere halve citroen uit en meng het sap in een grote, wijde slaschaal met de mosterd, 3 el spekvet en de rest van de basilicumolie tot een dressing, voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de slamelange door de dressing en schep dan de plakken aubergine er losjes door. Strooi de blokjes kaas en de spekjes erover.

tip

algemeenWilt u de salade al 's morgens maken? U kunt alle ingrediënten vooraf snijden. Voeg ze pas op het laatste moment samen, zodat de salade knapperig blijft.