Si­naas­ap­pel­sa­la­de met ven­kel en ge­rook­te kip

(52) waardeer
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 52

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees, zodat er geen witte schil meer aan zit. Snijd de sinaasappels in plakken, verwijder de pitjes en vang het sap op. Schaaf met een dunschiller de venkel in dunne plakken en snijd de kipfilet in lange, dunne reepjes. Klop een dressing van het sinaasappelsap, de mosterd, honing en olie en breng deze op smaak met zout en peper. Haal de stugge takjes van de waterkers en schep ze om met de helft van de dressing. Verdeel de plakken sinaasappel en de waterkers over een grote, platte schaal. Meng de venkelplakjes en de uiringen met de rest van de dressing en verdeel ze samen met de kipfilet over de salade. Bestrooi de salade met de verkruimelde kaas en olijven. Lekker met stokbrood.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.