bewaar
Hertenbiefstukken met prei en gember
Hertenbiefstukken met prei en gember
bewaar

Hertenbiefstukken met prei en gember

20 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ dunne

prei

8 bolletjes

stemgember

1 theelepel

gemberpoeder

2 theelepels

chilipoeder

½ theelepel

piment

1 theelepel

gedroogde tijm

2

hertenbiefstukjes

4 eetlepels

rode wijn

boter

Dit heb je nodig

  • gourmetstel

Aan de slag

1

Prei schoonmaken en in flinterdunne ringen snijden. Gember heel fijn hakken en in kom met gembernat en preiringen mengen. In andere kom gemberpoeder, chilipoeder, piment, tijm, peper en zout door elkaar roeren. Biefstukken in vieren snijden. Vlees door kruidenmengsel wentelen en op schaal leggen.

2

In pannetje klontje boter verhitten. Biefstukjes in 2 min. bruinbakken, halverwege keren. Wat prei-gembermengsel in pannetje scheppen en 2-3 min. meebakken. Afblussen met scheutje wijn.