bewaar
Hertenbiefstukjes met chocoladesaus
Hertenbiefstukjes met chocoladesaus
bewaar

Hertenbiefstukjes met chocoladesaus

50 min. bereiden
2 uur wachten
78waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode ui

4

hertenbiefstukjes

3 dl

rode wijn

½

rode peper

1

tomaat

1 teentje

knoflook

50 g

hazelnoten

2

gewelde pruimen

50 g

boter

2 takjes

tijm

½ theelepel

piment

½

vleesbouillontablet

zout en peper

30 g

pure chocolade

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • staafmixer

Aan de slag

1

Ui pellen en halveren. Helft in ringen snijden, andere helft fijn snipperen. Biefstukjes ca. 2 uur marineren in 2 dl wijn met uiringen. Peper halveren, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden. Tomaat wassen en in stukjes snijden. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Hazelnoten en pruimen grof hakken. In pan helft van boter verhitten. Uisnippers, peper en knoflook ca. 2 minuten bakken. Tomaat, hazelnoten, pruimen, tijm, piment, bouillontablet, 1 dl wijn en 1 1/2 dl water toevoegen. Saus ca. 15 minuten laten sudderen. Tijm uit pan nemen, saus met staafmixer gladpureren.

2

Vlees uit marinade nemen en droogdeppen. In pan rest van boter verhitten. Vlees in ca. 4 minuten rondom bruinbakken, uit pan nemen, bestrooien met zout en peper en in aluminiumfolie warm houden. Chocolade breken en in saus laten smelten. Saus zachtjes doorwarmen. Vlees en saus over borden verdelen. Serveren met gegratineerde aardappels en zuurkool.