bewaar
Butterscotchfondue met vanille
Butterscotchfondue met vanille
bewaar

Butterscotchfondue met vanille

20 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

vanillestokje

50 g

ongezouten boter

150 ml

butterscotchschenkstroop

200 g

lichtbruine basterdsuiker

150 ml

slagroom

Dit heb je nodig

  • chocoladefonduepotje of vuurvast schaaltje

  • fonduevorken

Aan de slag

1

Vanillestokje in lengte opensnijden en met mespunt merg eruit schrapen. In fondue- of steelpan boter op laag vuur laten smelten. Vanille, stroop en suiker toevoegen en al roerend in boter laten oplossen. Mengsel nog 2-3 min. zachtjes doorwarmen. Pan van vuur nemen en room erdoor mengen. Butterscotchfondue eventueel overdoen in speciaal (voorverwarmd) fonduesetje en op rechaud op tafel zetten.

2

Om te dippen: - stukjes banaan (met citroensap besprenkeld) - partjes peer (met citroensap besprenkeld) - partjes sinaasappel of mandarijn - in kwarten gesneden verse vijg - partjes nectarine of perzik - krokante koekjes met noten of kokos - rolletjes pannenkoek of poffertjes - cantuccini (Italiaanse amandelkoekjes).

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Butterscotchfondue met vanille

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig