bewaar
Butterscotchfondue met vanille
Butterscotchfondue met vanille
bewaar

Butterscotchfondue met vanille

20 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

vanillestokje

50 g

ongezouten boter

150 ml

butterscotchschenkstroop

200 g

lichtbruine basterdsuiker

150 ml

slagroom

Dit heb je nodig

  • chocoladefonduepotje of vuurvast schaaltje

  • fonduevorken

Aan de slag

1

Vanillestokje in lengte opensnijden en met mespunt merg eruit schrapen. In fondue- of steelpan boter op laag vuur laten smelten. Vanille, stroop en suiker toevoegen en al roerend in boter laten oplossen. Mengsel nog 2-3 min. zachtjes doorwarmen. Pan van vuur nemen en room erdoor mengen. Butterscotchfondue eventueel overdoen in speciaal (voorverwarmd) fonduesetje en op rechaud op tafel zetten.

2

Om te dippen: - stukjes banaan (met citroensap besprenkeld) - partjes peer (met citroensap besprenkeld) - partjes sinaasappel of mandarijn - in kwarten gesneden verse vijg - partjes nectarine of perzik - krokante koekjes met noten of kokos - rolletjes pannenkoek of poffertjes - cantuccini (Italiaanse amandelkoekjes).