bewaar
Vanille-kaneelcheesecake met dadel-notenbodem
Vanille-kaneelcheesecake met dadel-notenbodem
bewaar

Vanille-kaneelcheesecake met dadel-notenbodem

De bodem van deze zalige glutenvrije cheesecake bestaat uit dadels en cashewnoten.

25 min. bereiden
4 uur wachten
83waarderingen

Ingrediënten

12 personen

200 g

verse dadels

200 g

ongezouten cashewnoten

½ tl

zout

400 g

MonChou (verse roomkaas)

1

vanillestokje

1 tl

gemalen kaneel

100 g

lichtbruine basterdsuiker

200 ml

verse slagroom

1 tl

cacaopoeder

Dit heb je nodig

  • springvorm (∅ 24 cm)

  • bakpapier

  • keukenmachine

De bodem van deze zalige glutenvrije cheesecake bestaat uit dadels en cashewnoten.

Aan de slag

1

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Ontpit de dadels en doe ze met de cashewnoten en het zout in de kom van de keukenmachine. Maal fijn. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de springvorm en duw aan met de bolle kant van een lepel. Zet tot gebruik in de koelkast.

2

Klop de roomkaas in een kom los met een mixer. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit met de punt van een mes. Voeg het merg toe aan de roomkaas. Doe de kaneel en de basterdsuiker bij de kaas en klop tot een egaal mengsel.

3

Klop in een andere kom de slagroom stijf. Meng de slagroom met een spatel voorzichtig door de roomkaas. Schep het mengsel in de springvorm en strijk glad met een spatel of paletmes. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

4

Snijd de taart rondom voorzichtig los van de springvorm en verwijder de ring van de springvorm. Knip 4 stroken bakpapier van 3 cm breed. Leg ze 3 cm uit elkaar op de taart. Bestuif de taart met behulp van een zeef met een dun laagje cacao en verwijder voorzichtig de stroken bakpapier. Zo ontstaat een mooi streeppatroon.

Vanille-kaneelcheesecake met dadel-notenbodem

Instructievideo - 03:17 min.