bewaar
Pindakaastaart
Pindakaastaart
bewaar

Pindakaastaart

Chocoladetaart met een romige pindakaasvulling en gekaramelliseerde pinda's.

50 min. bereiden
50 min. oventijd
3 uur wachten
81waarderingen

Ingrediënten

16 personen

120 g

tarwebloem

2 tl

bakpoeder

35 g

cacaopoeder

8 g

vanillesuiker

400 g

lichtbruine basterdsuiker

1 mespunt

zout

85 ml

arachideolie

100 ml

zure room

1

middelgroot ei

125 ml

kraanwater

50 g

poedersuiker

150 g

pindakaas

100 g

roomkaas naturel

½ zakje

klop-fix

100 ml

verse slagroom

60 g

ongezouten pinda's

Dit heb je nodig

  • springvorm (Ø 18 cm)

  • bakpapier

  • garde

Chocoladetaart met een romige pindakaasvulling en gekaramelliseerde pinda's.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met het bakpapier. Zeef de bloem, bakpoeder en cacaopoeder boven een kom. Meng de vanillesuiker, de helft van de basterdsuiker en het zout erdoor. Roer met een garde 65 ml arachideolie, zure room en het ei erdoor.Voeg in delen en continu roerend met een garde het kokende water toe. Schenk het beslag in de springvorm en bak in ca. 50 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat in 1 uur afkoelen.

2

Roer ondertussen de roomkaas, pindakaas en poedersuiker los met een garde. Doe de slagroom en klop-fix in een kom en klop met een mixer stijf. Spatel de slagroom door het pindakaasroommengsel.

3

Rooster de pinda's in een koekenpan zonder olie en boter op middelhoog vuur. Roer regelmatig, zodat ze rondom goudbruin worden. Neem van het vuur en laat afkoelen.

4

Snijd ondertussen de taartbodem horizontaal doormidden en bestrijk de onderste helft met de helft van het pindakaasmengsel. Leg de andere helft met de snijkant naar boven erop en bestrijk die met de rest van het mengsel. Zet de taart afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast.

5

Hak ondertussen de pinda's in stukjes. Doe de rest van de basterdsuiker met de rest van de olie in een pan met dikke bodem en verwarm op laag vuur in 15 min tot een karamel. Voeg de pinda's toe en roer door met een houten lepel, spreid het mengsel uit op een stuk bakpapier en laat in 1 uur stollen (nougatine). Breek de nougatine in stukken, versier de bovenkant van de taart ermee.

tip

Karamelliseren

Instructievideo - 01:36 min.