Slagroomtaart

Advertentie
Ingrediënten
- 90 g tarwebloem
- 30 g maizena
- 6 middelgrote eieren
- 150 g fijne kristalsuiker
- 45 g amandelschaafsel (zakje)
- 432 g ananasschijven op sap (blik)
- 750 ml slagroom
- 6 el poedersuiker
- 2½ zakje slagroomversteviger
- 5 chocoladeblaadjes (zakje 60 g)
Keukenspullen
- springvorm (Ø 24 cm)
- spuitzak met kartelmondje
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 175 °C of op gasovenstand 3. Vet de springvorm in en bestuif met bloem. Meng in een kom de bloem, maïzena en een snufje zout. Zet een beslagkom met de eieren en suiker in een bak met lauwwarm water. Klop de eieren met een mixer (op middelste stand) in 10 min. dik en schuimig. Zeef het bloemmengsel in gedeelten boven het eiermengsel en spatel het er voorzichtig door. Schep in de springvorm. Bak het beslag in het midden van oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.
- Schakel de oven uit en laat de taart nog ca. 10 min. in uitgeschakelde oven (met deur op kleine kier) staan. Neem de taart uit de oven en laat op het taartrooster afkoelen. Verwijder de rand van de springvorm en laat de taart verder afkoelen.
- Rooster in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag de amandelschaafsel in ca. 3 min. goudbruin. Giet de ananas af en van het sap op. Snijd 1 ananasschijf in 5 stukjes en snijd de rest van de schijven in kleinere stukjes. Klop in een kom de slagroom met de poedersuiker en slagroomversteviger stijf.
- Halveer de taart met een scherp mes horizontaal en besprenkel de taarthelften op het snijvlak met ananassap. Bestrijk 1 taarthelft met ¼ van de slagroom. Verdeel de kleine stukjes ananas over de taarthelft met slagroom. Bestrijk weer met ¼ van de slagroom en leg de andere taarthelft met snijvlak naar beneden erop. Bestrijk de bovenzijde en zijkanten van de taart met slagroom. Schep de rest van de slagroom in de spuitzak. Plak de amandelen tegen de zijkant van de taart. Spuit met de spuitzak rondom op de taart 10 rozetten slagroom. Garneer de rozetten om en om met ananas en chocoladeblaadjes.
variatietip:
Espressotaart: los 2 el oploskoffie op in 1 el kokend water. Vervang het sap door koffielikeur (slijter). Maak de vulling van 500 ml stijf geklopte slagroom, 200 g mascarpone, de opgeloste koffie en 6 el poedersuiker. Vul en bestrijk de taart met de mokkaroom en spuit 10 rozetten mokkaroom op de taart. Laat de ananas achterwege en garneer met 10 chocolade koffieboontjes.
variatietip:
Chocoladetaart: vervang de maïzena door cacaopoeder en het sap door kirsch (slijter). Gebruik als vulling in plaats van ananas 350 g uitgelekte kersen uit pot. Laat het amandelschaafsel weg. Spuit geen rozetten slagroom op de taart (600 ml slagroom is nu voldoende), maar bestrooi de taart langs de rand en bovenop met ca. 125 g pure hagelslag of vlokken.

Biscuitbodem maken
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 465 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 35 g
-
vet 32 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Slagroomtaart
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Slagroomtaart
Verwarm de oven voor op 175 °C of op gasovenstand 3.
- 2 g ongezouten roomboter
- 2 g tarwebloem
- 90 g tarwebloem
- 30 g maizena
Vet de springvorm in en bestuif met bloem. Meng in een kom de bloem, maïzena en een snufje zout.
- 6 middelgrote eieren
- 150 g fijne kristalsuiker
Zet een beslagkom met de eieren en suiker in een bak met lauwwarm water. Klop de eieren met een mixer (op middelste stand) in 10 min. dik en schuimig.
Zeef het bloemmengsel in gedeelten boven het eiermengsel en spatel het er voorzichtig door. Schep in de springvorm.
Bak het beslag in het midden van oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.
Schakel de oven uit en laat de taart nog ca. 10 min. in uitgeschakelde oven (met deur op kleine kier) staan.
Neem de taart uit de oven en laat op het taartrooster afkoelen. Verwijder de rand van de springvorm en laat de taart verder afkoelen.
- 45 g amandelschaafsel
- 432 g ananasschijven op sap
Rooster in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag de amandelschaafsel in ca. 3 min. goudbruin. Giet de ananas af en van het sap op.
Snijd 1 ananasschijf in 5 stukjes en snijd de rest van de schijven in kleinere stukjes.
- 750 ml slagroom
- 6 el poedersuiker
- 2½ zakje slagroomversteviger
Klop in een kom de slagroom met de poedersuiker en slagroomversteviger stijf.
Halveer de taart met een scherp mes horizontaal en besprenkel de taarthelften op het snijvlak met ananassap.
Bestrijk 1 taarthelft met ¼ van de slagroom. Verdeel de kleine stukjes ananas over de taarthelft met slagroom.
Bestrijk weer met ¼ van de slagroom en leg de andere taarthelft met snijvlak naar beneden erop.
Bestrijk de bovenzijde en zijkanten van de taart met slagroom. Schep de rest van de slagroom in de spuitzak.
Plak de amandelen tegen de zijkant van de taart. Spuit met de spuitzak rondom op de taart 10 rozetten slagroom.
- 5 chocoladeblaadjes
Garneer de rozetten om en om met ananas en chocoladeblaadjes.
variatietip:
Espressotaart: los 2 el oploskoffie op in 1 el kokend water. Vervang het sap door koffielikeur (slijter). Maak de vulling van 500 ml stijf geklopte slagroom, 200 g mascarpone, de opgeloste koffie en 6 el poedersuiker. Vul en bestrijk de taart met de mokkaroom en spuit 10 rozetten mokkaroom op de taart. Laat de ananas achterwege en garneer met 10 chocolade koffieboontjes.
variatietip:
Chocoladetaart: vervang de maïzena door cacaopoeder en het sap door kirsch (slijter). Gebruik als vulling in plaats van ananas 350 g uitgelekte kersen uit pot. Laat het amandelschaafsel weg. Spuit geen rozetten slagroom op de taart (600 ml slagroom is nu voldoende), maar bestrooi de taart langs de rand en bovenop met ca. 125 g pure hagelslag of vlokken.