bewaar
Uiringen met yoghurtdip
Uiringen met yoghurtdip
bewaar

Uiringen met yoghurtdip

15 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode ui

1

zoete witte ui

50 ml

Bulgaarse yoghurt

1 teentje

knoflook

½ rijpe

avocado

1 eetlepel

verse koriander

50 g

zelfrijzend bakmeel

1 mespunt

chilipoeder

100 ml

ijskoud witbier

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • fonduevorken of satéstokjes

  • fonduepan met olie

Aan de slag

Satéstokjes 15 min. in koud water weken. Uien pellen en in dikke ringen snijden. In hoge mengkom met staafmixer yoghurt, knoflook, avocado, koriander en mespunt zout tot gladde dipsaus pureren. In andere kom zelfrijzend bakmeel zeven en met chilipoeder, zout en witbier tot glad beslag roeren. Aan tafel uiringen aan vorken of satéstokje steken, door beslag halen en in hete olie in 1 min. goudbruin bakken. Met yoghurtdip serveren.

algemeenDipvariatie: Maak de yoghurtdip eens met Griekse yoghurt en verse basilicum in plaats van koriander. Vervang het chilipoeder dan door versgemalen zwarte peper.