Uiringen met yoghurtdip

Advertentie
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 1 zoete witte ui
- 50 ml Bulgaarse yoghurt
- 1 teentje knoflook
- ½ rijpe avocado (in blokjes)
- 1 eetlepel verse koriander (fijngehakt)
- 50 g zelfrijzend bakmeel
- 1 mespunt chilipoeder
- 100 ml ijskoud witbier
Keukenspullen
- staafmixer
- fonduevorken of satéstokjes
- fonduepan met olie
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Satéstokjes 15 min. in koud water weken. Uien pellen en in dikke ringen snijden. In hoge mengkom met staafmixer yoghurt, knoflook, avocado, koriander en mespunt zout tot gladde dipsaus pureren. In andere kom zelfrijzend bakmeel zeven en met chilipoeder, zout en witbier tot glad beslag roeren. Aan tafel uiringen aan vorken of satéstokje steken, door beslag halen en in hete olie in 1 min. goudbruin bakken. Met yoghurtdip serveren.
Tip:
Dipvariatie: Maak de yoghurtdip eens met Griekse yoghurt en verse basilicum in plaats van koriander. Vervang het chilipoeder dan door versgemalen zwarte peper.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 170 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 15 g
- vet 10 g