Avocado-yoghurtdip
Romige dip van avocado en kruiden. Lekker bij de borrel!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 rijpe avocado
- 1½ limoensap
- 1 teen knoflook (geperst)
- 1½ tl chilipoeder
- 125 ml Griekse yoghurt
- 3 el verse basilicum
Advertentie
Bereiden
Halveer de avocado, schep het vruchtvlees uit de schil in een kom, voeg het limoensap toe en prak het met een vork goed fijn. Klop met de vork de yoghurt, knoflook, basilicum en naar smaak chilipoeder en zout erdoor. Dek de dip goed af met vershoudfolie en laat de smaken in ca. 1 uur intrekken. Lekker met (tortilla)chips, rauwkost en als topping voor taco's, tortilla's en wraps.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 535 kcal
- eiwit 10 g
- koolhydraten 10 g
-
vet 48 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 65 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Avocado-yoghurtdip
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Avocado-yoghurtdip
- 1 rijpe avocado
- 1½ limoensap
Halveer de avocado, schep het vruchtvlees uit de schil in een kom, voeg het limoensap toe en prak het met een vork goed fijn.
- 1 teen knoflook
- 1½ tl chilipoeder
- 125 ml Griekse yoghurt
- 3 el verse basilicum
Klop met de vork de yoghurt, knoflook, basilicum en naar smaak chilipoeder en zout erdoor. Dek de dip goed af met vershoudfolie en laat de smaken in ca. 1 uur intrekken.