bewaar
Belgische fondue met bier en abdijkaas
Belgische fondue met bier en abdijkaas
bewaar

Belgische fondue met bier en abdijkaas

15 min. bereiden
37waarderingen

Ingrediënten

1 teentje

knoflook

2 el

maizena

1 flesje

witbier

200 g

abdijkaas

300 g

geraspte belegen kaas

1 tl

mosterd

Dit heb je nodig

  • kaasfonduepan (caquelon) met rechaud

  • fonduevorken

Aan de slag

Knoflook halveren en binnenzijde van fonduepan ermee inwrijven. Maizena oplossen in 4 el bier. Rest van bier in pan schenken en aan de kook brengen. Abdijkaas ontkorsten en in piepkleine blokjes snijden. Vuur laag draaien en beide kaassoorten in gedeelten met houten lepel door warm bier roeren, tot alle kaas gesmolten is. Maizenapapje en bosuitje door kaasmengsel roeren en nog 2-3 min. zachtjes laten doorkoken tot fondue goed gebonden is. Op smaak brengen met mosterd en peper. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.

tip

algemeenOm te dippen: - blokjes zuurdesembrood (bijv. pain bûcheron) halve blaadjes witlof - stukjes wortel - gesmoorde stukjes prei - gekookte mosselen (niet-vegetarisch) - grote garnalen (niet-vegetarisch) - blokjes of rolletjes ham (niet-vegetarisch).