Marokkaanse balletjes met knoflooksaus

Advertentie
Ingrediënten
- 30 g couscous
- 250 g rundergehakt
- 1 sjalot (fijngehakt)
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 2 eetlepels verse munt (in reepjes)
- 1 mespunt kaneel
- cayennepeper
- 150 ml knoflooksaus
Keukenspullen
- fonduepan met olie
- fonduevorken
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Couscous 5 min. in 50 ml kokend water wellen. In kom gehakt, gewelde couscous, sjalot, knoflook, munt en kaneel door elkaar kneden. Pittig op smaak brengen met zout en cayennepeper. Van gehakt 20-24 balletjes vormen. Aan tafel telkens gehaktballetje aan fonduevork steken en in hete olie in 4 min. bruin en gaar bakken. Knoflooksaus erbij serveren.
Tip:
Variatietip: Meng wat fijngesneden zuidvruchten door het gehakt, bijvoorbeeld twee gewelde abrikozen en twee dadels. Serveer bij de Marokkaanse balletjes geroosterde shoarmabroodjes, in vieren gesneden.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 550 kcal
- eiwit 17 g
- koolhydraten 42 g
- vet 35 g