bewaar
Marokkaanse balletjes met knoflooksaus
Marokkaanse balletjes met knoflooksaus
bewaar

Marokkaanse balletjes met knoflooksaus

15 min. bereiden
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

30 g

couscous

250 g

rundergehakt

1

sjalot

1 teentje

knoflook

2 eetlepels

verse munt

1 mespunt

kaneel

cayennepeper

150 ml

knoflooksaus

Dit heb je nodig

  • fonduepan met olie

  • fonduevorken

Aan de slag

Couscous 5 min. in 50 ml kokend water wellen. In kom gehakt, gewelde couscous, sjalot, knoflook, munt en kaneel door elkaar kneden. Pittig op smaak brengen met zout en cayennepeper. Van gehakt 20-24 balletjes vormen. Aan tafel telkens gehaktballetje aan fonduevork steken en in hete olie in 4 min. bruin en gaar bakken. Knoflooksaus erbij serveren.

algemeenVariatietip: Meng wat fijngesneden zuidvruchten door het gehakt, bijvoorbeeld twee gewelde abrikozen en twee dadels. Serveer bij de Marokkaanse balletjes geroosterde shoarmabroodjes, in vieren gesneden.