Afrikaanse couscousburger

Advertentie
Ingrediënten
- 2 eetlepels couscous
- 300 g rundergehakt
- ½ eetlepel shoarmakruiden
- 1 sjalot (fijngesnipperd)
- 2 takjes munt (in reepjes)
- versgemalen peper
- 2 eetlepels olie
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In kom couscous in 50 ml kokend water 6 min. wellen. In kom rundergehakt, gewelde couscous, shoarmakruiden, sjalot, munt, zout en peper door elkaar kneden. Gehakt in 4 gelijke porties verdelen en tot hamburgers vormen. In koekenpan olie verhitten en hamburgers op matig vuur in 8-10 min. gaar en bruin bakken, halverwege keren.
Tip:
Serveer de couscousburger tussen een pitabroodje met ijsbergsla en chilisaus.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 250 kcal
- eiwit 15 g
- koolhydraten 6 g
-
vet 18 g
waarvan verzadigd 0 g