bewaar
Gehaktburgers met komkommersalade
Gehaktburgers met komkommersalade
bewaar

Gehaktburgers met komkommersalade

20 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

2 personen

250 g

rundergehakt

1

ei

2 eetlepels

paneermeel

1 zakje

verse munt

1

komkommer

1 pak

Marokkaanse couscous

100 ml

knoflooksaus

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

Gehakt met ei, paneermeel, helft van munt en mespunt zout en peper kneden. Van gehakt tussen handen 4 ballen draaien en tot platte schijf drukken. Grillpan voorverwarmen en burgers hierop in 6-7 min. per kant bruin en gaar roosteren. Komkommer (met keukenmachine) schaven of in dunne plakjes snijden. In schaal komkommer omscheppen met rest van munt en bestrooien met zout en peper. Couscous volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Couscous en komkommer over twee borden verdelen, burgers ernaast leggen en saus erop scheppen.