bewaar
Pikante kaasfondue uit Mexico
Pikante kaasfondue uit Mexico
bewaar

Pikante kaasfondue uit Mexico

25 min. bereiden
159waarderingen

Ingrediënten

25 g

boter

2 eetlepels

bloem

300 ml

melk

150 g

verse roomkaas naturel

300 g

cheddar

1 bol

mozzarella

2 eetlepels

jalapeñopepers

½ zakje

verse koriander

Dit heb je nodig

  • kaasfonduepan (caquelon) met rechaud

  • fonduevorken

Aan de slag

1

In fonduepan (of braadpan met dikke bodem) boter smelten. Bloem erover strooien en 1 min. zachtjes meebakken. Melk toevoegen en met houten lepel blijven roeren tot gladde, gebonden saus ontstaat. Roomkaas in saus laten smelten. Cheddar en mozzarella door saus mengen en roeren tot alle kaas gesmolten is. Pepers in stukjes snijden en met koriander door fondue roeren. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.

2

Om te dippen: - beetgaar gekookte minimaïskolfjes - repen rode of gele paprika - tortillachips of opgerolde repen wraptortilla - stukjes verse ananas - stukken avocado - blokjes chorizoworst (niet-vegetarisch).