bewaar
Cheddarkaassaus
Cheddarkaassaus
bewaar

Cheddarkaassaus

15 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

25 g

boter

1 el

bloem

300 ml

halfvolle melk

150 g

Cheddar

1 mespunt

nootmuskaat

Aan de slag

1

Verhit de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Roer tot een glad mengsel en laat 2 min. garen op laag vuur (roux).

2

Voeg de melk toe en breng de saus al roerend aan de kook. Laat 3 min. zachtjes koken en voeg dan de kaas toe. Laat de kaas al roerend smelten. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Lekker over groenten zoals bloemkool, broccoli of witlof.

Roux maken

Instructievideo - 00:45 min.

Cheddarkaassaus

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig