Tartaar met mozzarella en ratatouille

Advertentie
Ingrediënten
- 1 ratatouillepakket (behalve paprika)
- 6 eetlepels olijfolie
- 4 tartaartjes
- 1 bol mozzarellakaas ((125 g), in plakken)
- 200 g couscous
- 25 g rozijnen
- 25 g geroosterde pijnboompitten
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aubergine, courgette en tomaat uit ratatouillepakket in grove stukken snijden. Ui pellen en grof snipperen. Knoflook pellen en fijnsnijden. Tijmblaadjes van takje rissen. In pan met dikke bodem 2 el olie verhitten en ui en knoflook 1 min. fruiten. Aubergine, courgette, tomaat en tijm erdoor scheppen. Zout en peper naar smaak toevoegen en groenten afgedekt in 15-20 min. zachtjes gaarsmoren. Af en toe omscheppen. In koekenpan 2 el olie verhitten en vlees 4 min. aan een kant bakken. Vlees keren en op elk tartaartje 2 plakken mozzarella leggen. Peper naar smaak toevoegen en vlees in nog 4-5 min. gaarbakken, kaas laten smelten. In pan couscous met rozijnen en 300 ml water aan de kook brengen en van vuur af 5 min. laten staan. Daarna couscous op zacht vuur verwarmen, met vork rul maken en 2 el olie en pijnboompitten erdoor scheppen, op smaak brengen met zout en peper. Tartaartjes op vier borden leggen. Couscous en groenten ernaast scheppen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 610 kcal
- eiwit 34 g
- koolhydraten 37 g
-
vet 36 g
waarvan verzadigd 0 g