bewaar
Tartaar met peterselieboter
Tartaar met peterselieboter
bewaar

Tartaar met peterselieboter

25 min. bereiden
49waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

krieltjes

1

citroen

½ zakje

verse peterselie

50 g

zachte roomboter

4

tartaartjes

1 el

olie

500 g

sperziebonen

1 teen

knoflook

Aan de slag

Kook de krieltjes in 15 min. gaar. Rasp ondertussen 1 el van de gele schil van de citroen. Kneed het citroenrasp met de peterselie en een mespunt zout door de boter. Vouw de boter in een stukje keukenpapier of vershoudfolie en laat het blokje opstijven in de koelkast. Bestrijk de tartaartjes met de olie, bak ze in een pan met antiaanbaklaag in ca. 8 min. gaar en bruin. Kook de bonen in 5-10 min. beetgaar. Roer de knoflook en 1 el van de peterselieboter door de warme boontjes. Serveer met de krieltjes, het tartaartje en de rest van de boter.

tip

algemeenVries de rest van de peterselie in of maak een dubbele portie peterselieboter. Die kunt u zeker 2 weken in de koelkast bewaren.