bewaar
Gegrilde tartaar met krieltjes en spinazie
Gegrilde tartaar met krieltjes en spinazie
bewaar

Gegrilde tartaar met krieltjes en spinazie

25 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 zakken

krieltjes

2 tenen

knoflook

½ eetlepel

gedroogde tijm

6 el

olijfolie

1 el

paprikapoeder

2 el

tomatenketchup

4

tartaartjes

1 grote

ui

3 x 300 g

panklare spinazie

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • lage ovenschaal

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 225 °C. Meng de krieltjes in een bakblik of lage ovenschaal met de knoflook, de tijm, (zee)zout en (versgemalen) peper naar smaak en 2 el olijfolie. Bak de krieltjes in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Meng 2 el olijfolie met de paprikapoeder, de ketchup en zout en peper naar smaak. Bestrijk de tartaartjes rondom met dit mengsel en rooster ze in een hete grillpan in 4-6 minuten mooi bruin vanbuiten en rosé vanbinnen. Verhit intussen de rest van de olie in een wok en roerbak de ui 2 minuten. Voeg de spinazie in gedeelten toe en roerbak tot de blaadjes zijn geslonken. Breng de spinazie op smaak met zout en peper. Serveer de tartaartjes met de krieltjes en de spinazie ernaast.