bewaar
Gekruide gehaktrolletjes met honingsaus
Gekruide gehaktrolletjes met honingsaus
bewaar

Gekruide gehaktrolletjes met honingsaus

25 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

3 theelepels

shoarmakruiden

2

sjalotten

500 g

rundergehakt

6 eetlepels

olijfolie

½ theelepel

cayennepeper

1 zakje

amandelschaafsel

1 envelopje

saffraan

300 ml

vloeibare honing

Aan de slag

Shoarmakruiden, helft van sjalot en zout en peper naar smaak door gehakt kneden. Van gehakt 16 langwerpige rolletjes vormen en deze enigszins plat drukken. In koekenpan 4 el olie verhitten en gehaktrolletjes in ca. 15 min. rondom bruin en gaar bakken. In andere koekenpan rest van sjalot in 2 el olie zachtjes glazig bakken. Cayennepeper, amandelschaafsel en saffraan erdoor mengen. Honing en enkele eetlepels water toevoegen en saus nog even verwarmen. Gehaktrolletjes met honingsaus serveren, bijvoorbeeld bij couscous en komkommer-muntsalade.