bewaar
Zuid-Afrikaanse gehakttaart (boboti)
Zuid-Afrikaanse gehakttaart (boboti)
bewaar

Zuid-Afrikaanse gehakttaart (boboti)

15 min. bereiden
45 min. wachten
132waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

half-om-halfgehakt

3

eieren

1 sneetje

witbrood

250 g

tutti frutti

1 zakje

garneeramandelen

1 el

kerriepoeder

2 el

karnemelk

1 tl

kurkuma

flesje

zoete chilisaus

Dit heb je nodig

  • lage taartvorm (ø ca. 24 cm), ingevet

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt bruin en rul. Klop ondertussen in een diep bord 1 ei met 2 el water los. Prak met een vork het brood erdoor. Schep het overtollige vet uit de pan. Meng het geweekte brood, de tuttifrutti, de gehakte amandelen, het kerriepoeder en zout en peper naar smaak door het gehakt. Schep het gehaktmengsel in de taartvorm en strijk glad. Bak de taart in het midden van de oven in 30 min. bijna gaar. Klop in een maatbeker de rest van de eieren met de karnemelk en de kurkuma los. Schenk het eimengsel op de gehakttaart en laat nog ca. 15 min. bakken tot het ei gestold en goudbruin is. Iets laten afkoelen. Serveer met chilisaus. Lekker met basmatirijst en wortelsalade.