bewaar
Frambozenijs met filodeeg
Frambozenijs met filodeeg
bewaar

Frambozenijs met filodeeg

15 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels

boter

1 pakje

filobladerdeeg

2 eetlepels

suiker

300 g

frambozen

1 eetlepel

sinaasappellikeur

2 eetlepels

vloeibare honing

2 eetlepels

volle yoghurt

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • bakpapier

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Boter laten smelten. Met scherp mes bovenste 2 lagen van bevroren filodeeg op vouwrand afsnijden. Rest van deeg terug in vriezer leggen (wordt in recept verder niet gebruikt). Deeg in 8 driehoekjes snijden en op met bakpapier beklede bakplaat leggen. Deeg met boter bestrijken en met suiker bestrooien. Deeg in midden van oven in 5 min. goudbruin bakken, uit oven nemen en laten afkoelen. In steelpannetje 100 g frambozen met likeur zachtjes verwarmen tot lauwwarm. In keukenmachine rest van bevroren frambozen met honing en yoghurt fijn pureren. Van frambozenijs met behulp van 2 eetlepels ovaalvormige bolletjes scheppen en over vier dessertbordjes verdelen. Warme frambozen ernaast schenken, filodeegdriehoekjes in ijs steken en dessert onmiddellijk serveren.