Frambozenijs met filodeeg

Advertentie
Ingrediënten
- 2 eetlepels boter
- 1 pakje filobladerdeeg (diepvries)
- 2 eetlepels suiker
- 300 g frambozen (diepvries)
- 1 eetlepel sinaasappellikeur (Gall&Gall)
- 2 eetlepels vloeibare honing
- 2 eetlepels volle yoghurt
Keukenspullen
- keukenmachine
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 200 °C. Boter laten smelten. Met scherp mes bovenste 2 lagen van bevroren filodeeg op vouwrand afsnijden. Rest van deeg terug in vriezer leggen (wordt in recept verder niet gebruikt). Deeg in 8 driehoekjes snijden en op met bakpapier beklede bakplaat leggen. Deeg met boter bestrijken en met suiker bestrooien. Deeg in midden van oven in 5 min. goudbruin bakken, uit oven nemen en laten afkoelen. In steelpannetje 100 g frambozen met likeur zachtjes verwarmen tot lauwwarm. In keukenmachine rest van bevroren frambozen met honing en yoghurt fijn pureren. Van frambozenijs met behulp van 2 eetlepels ovaalvormige bolletjes scheppen en over vier dessertbordjes verdelen. Warme frambozen ernaast schenken, filodeegdriehoekjes in ijs steken en dessert onmiddellijk serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 165 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 24 g
- vet 7 g