Ca­jun­spek­lap­jes met broc­co­li­stamp­pot

(30) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 30

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aardappelstamper

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels schillen, in stukken snijden, wassen en in weinig water met zout gaarkoken. Broccoli schoonmaken, in roosjes verdelen en stelen in stukjes snijden. Speklapjes met kruidenmix bestrooien. In koekenpan 1 el boter verhitten. Speklapjes in 10 min. gaar, goudbruin en knapperig bakken. Halverwege keren. Broccoli in 7 min. beetgaar koken. Bosui schoonmaken en in ringetjes snijden. Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden. Melk verwarmen. Aardappels afgieten en fijnstampen. Van aardappels met melk en rest van boter puree maken. Broccoli, bosui en peper door puree scheppen. Speklapjes uit pan halen. Bij bakvet 100 ml water schenken en aan de kook brengen. Aanbaksels losroeren tot jus. Jus en stamppot met zout op smaak brengen en met speklapjes serveren.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 40 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 36-37

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.