bewaar
Cajunspeklapjes met broccolistamppot
Cajunspeklapjes met broccolistamppot
bewaar

Cajunspeklapjes met broccolistamppot

30 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kilo

aardappels

750 g

broccoli

4

speklapjes

2 theelepels

kruidenmix

3 eetlepels

boter of margarine

3

bosuitjes

1

rode peper

150 ml

halfvolle melk

Dit heb je nodig

  • aardappelstamper

Aan de slag

Aardappels schillen, in stukken snijden, wassen en in weinig water met zout gaarkoken. Broccoli schoonmaken, in roosjes verdelen en stelen in stukjes snijden. Speklapjes met kruidenmix bestrooien. In koekenpan 1 el boter verhitten. Speklapjes in 10 min. gaar, goudbruin en knapperig bakken. Halverwege keren. Broccoli in 7 min. beetgaar koken. Bosui schoonmaken en in ringetjes snijden. Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden. Melk verwarmen. Aardappels afgieten en fijnstampen. Van aardappels met melk en rest van boter puree maken. Broccoli, bosui en peper door puree scheppen. Speklapjes uit pan halen. Bij bakvet 100 ml water schenken en aan de kook brengen. Aanbaksels losroeren tot jus. Jus en stamppot met zout op smaak brengen en met speklapjes serveren.