bewaar
Ovenschotel met roomkaas en ham
Ovenschotel met roomkaas en ham
bewaar

Ovenschotel met roomkaas en ham

Met deze romige ovenschotel kom je met gemak aan de twee ons groenten per dag.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
294waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

gedroogde tomaten in olie

2

tomaten

400 g

courgette

250 g

verse roomkaas naturel

1 tl

4-seizoenenpeper

2

middelgrote eieren

700 g

aardappelschijfjes

200 g

hamreepjes

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (2l)

Met deze romige ovenschotel kom je met gemak aan de twee ons groenten per dag.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 °C. Laat de gedroogde tomaatjes uitlekken en snijd in reepjes. Maak de tomaat en courgette schoon en snijd in dunne plakjes. Meng de roomkaas met peper naar smaak. Klop de eieren met roomkaas, peper en zout los.

2

Leg in de ovenschaal de aardappel, courgette en tomaat dakpansgewijs met daartussen ham en reepjes gedroogde tomaat. Schenk het kaasmengsel erover. Laat de schotel in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar en goudbruin worden.

tip

combinatietipLekker met een groene salade met balsamicodressing.