Ovenschotel van koolvis en aardappelschijfjes
Met lekker veel groente en frisse schijfjes citroen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 teen knoflook
- 700 g aardappelschijfjes
- 250 ml verse slagroom
- 1 citroen
- 400 g diepvries koolvisfilets
- 400 g tomaten
- 400 g witlof
- 1 middelgroot ei
Keukenspullen
- ovenschaal inhoud ca. 2 liter
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de teen knoflook. Kook de aardappelschijfjes met de knoflook in de slagroom ca. 10 min. voor. Giet de room in een maatkan en neem de knoflook eruit.
- Snijd een halve citroen in dunne plakjes, pers de andere helft uit. Knijp de meegekookte knoflook uit in de knoflookpers en meng het met 2 el citroensap en wat zout en peper. Bestrijk de koolvisfilets hiermee. Snijd de tomaten en witlof in plakjes. Leg de visfilets in de ovenschaal. Verdeel de tomaten en de witlof erover. Schik de aardappelschijfjes er dakpansgewijs bovenop, steek hier en daar een plakje citroen ertussen.
- Klop het ei los met wat van de lauwe room, roer de rest van de room erbij en schenk dit over het gerecht. Bak de schotel 35 min. in de oven, zodat de aardappelen gaar worden en het gerecht een mooi goudbruin korstje krijgt.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 475 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 38 g
-
vet 24 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Ovenschotel van koolvis en aardappelschijfjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ovenschotel van koolvis en aardappelschijfjes
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 1 teen knoflook
- 700 g aardappelschijfjes
- 250 ml verse slagroom
Halveer de teen knoflook. Kook de aardappelschijfjes met de knoflook in de slagroom ca. 10 min. voor. Giet de room in een maatkan en neem de knoflook eruit.
- 1 citroen
- 400 g diepvries koolvisfilets
Snijd een halve citroen in dunne plakjes, pers de andere helft uit. Knijp de meegekookte knoflook uit in de knoflookpers en meng het met 2 el citroensap en wat zout en peper. Bestrijk de koolvisfilets hiermee.
- 400 g tomaten
- 400 g witlof
Snijd de tomaten en witlof in plakjes. Leg de visfilets in de ovenschaal. Verdeel de tomaten en de witlof erover. Schik de aardappelschijfjes er dakpansgewijs bovenop, steek hier en daar een plakje citroen ertussen.
- 1 middelgroot ei
Klop het ei los met wat van de lauwe room, roer de rest van de room erbij en schenk dit over het gerecht.
Bak de schotel 35 min. in de oven, zodat de aardappelen gaar worden en het gerecht een mooi goudbruin korstje krijgt.