bewaar
Ovenschotel met witvis en roomkaas
Ovenschotel met witvis en roomkaas
bewaar

Ovenschotel met witvis en roomkaas

Alles in de oven: vis, groenten en aardappelen. Héél makkelijk, héél lekker.

25 min. bereiden
30 min. oventijd
380waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

diepvries koolvisfilet

½

bloemkool

4

tomaten

250 g

roomkaas kruiden

500 g

aardappelschijfjes

100 ml

verse slagroom

30 g

pijnboompitten

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (25 x 25 cm)

Alles in de oven: vis, groenten en aardappelen. Héél makkelijk, héél lekker.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C en laat ondertussen de koolvisfilet ontdooien. Maak de bloemkool schoon, was hem en snijd in roosjes. Kook 6-7 min. voor, giet af en spoel met koud water.

2

Vet de ovenschaal in met wat olijfolie. Leg de ontdooide vis erin. Snijd de bloemkool roosjes in plakjes. Was de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Verdeel de bloemkool en tomaat over de vis.

3

Verhit de roomkaas 1 min. in een steelpan en schep de helft over de groente. Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs over de schaal en schep de rest van de roomkaas eroverheen.

4

Klop de slagroom op en giet over de schotel. Strooi de pijnboompitten erover en bak in 30 min. goudbruin tot de saus gaat bubbelen. Serveer direct.

tip

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.