bewaar
Zalmsteaks met zoutvlokken
Zalmsteaks met zoutvlokken
bewaar

Zalmsteaks met zoutvlokken

25 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 grote

kruimige (pof)aardappels

1 bos

bospeen

1 zakje

verse bieslook

1 bekertje

zure room

4

zalmsteaks

2 eetlepels

zonnebloemolie

zoutvlokken

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

Aardappels schoonboenen en met vork inprikken. Op keukenpapier in magnetron op vol vermogen (700 watt) in 10-12 min. (afhankelijk van grootte) bijna gaar laten worden. Aardappels in keukenhand doek verpakken en 10 min. laten nagaren. Bospeen schoonmaken en in 10 min. gaarkoken. Bieslook fijnknippen en door zure room roeren. Met zout en peper op smaak brengen. Zalmsteaks met peper bestrooien en met olie besmeren. Grillpan verhitten en zalm in 5 min. vanbuiten bruin en vanbinnen rosé bakken. Op vier borden bospeen en aardappels verdelen. Aardappels open snijden en met roommengsel vullen. Zalm ernaast leggen en ruim met zoutvlokken bestrooien.