bewaar
Tomatentaart met kruidensalade
Tomatentaart met kruidensalade
bewaar

Tomatentaart met kruidensalade

Bon appétit met deze hartige taart uit Frankrijk. Heerlijk met een salade van verse kruiden.

15 min. bereiden
35 min. oventijd
10 min. wachten
licht pittig
92waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

diepvries deeg voor hartige taart

90 g

koelverse pestospread

5 takjes

verse tijm

200 g

mozzarella

500 g

romaatjes

15 g

verse basilicum

15 g

verse peterselie

15 g

verse munt

1 el

extra vierge olijfolie

Dit heb je nodig

  • quichevorm met losse bodem (Ø 28 cm)

Bon appétit met deze hartige taart uit Frankrijk. Heerlijk met een salade van verse kruiden.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de ingevette quichevorm met de deegplakjes. Druk de naden goed dicht.

2

Bestrijk de taartbodem met de pestospread. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Snijd de mozzarella in plakken van een ½ cm dik en verdeel over de taartbodem. Halveer de tomaten en leg ze met de snijkant naar boven tegen elkaar aan in de quichevorm, zodat ze goed aansluiten. Bestrooi met de tijm.

3

Bak de taart iets onder het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin. Neem uit de oven en laat ca. 10 min. afkoelen tot lauwwarm.

4

Meng ondertussen de basilicum-, peterselie- en muntblaadjes met de olie. Serveer de kruidensalade bij de taart.