To­ma­ten­taart met krui­den­sa­la­de

Bon appétit met deze hartige taart uit Frankrijk. Heerlijk met een salade van verse kruiden.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 475 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 35 min. oventijd
(83) waardeer
frans hoofdgerecht Bon appétit met deze hartige taart uit Frankrijk. Heerlijk met een salade van verse kruiden. 4 personen
3 83

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm met losse bodem (Ø 28 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de ingevette quichevorm met de deegplakjes. Druk de naden goed dicht.
  2. Bestrijk de taartbodem met de pestospread. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Snijd de mozzarella in plakken van een ½ cm dik en verdeel over de taartbodem. Halveer de tomaten en leg ze met de snijkant naar boven tegen elkaar aan in de quichevorm, zodat ze goed aansluiten. Bestrooi met de tijm.
  3. Bak de taart iets onder het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin. Neem uit de oven en laat ca. 10 min. afkoelen tot lauwwarm.
  4. Meng ondertussen de basilicum-, peterselie- en muntblaadjes met de olie. Serveer de kruidensalade bij de taart.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Tomatentaart met kruidensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten­taart met krui­den­sa­la­de

1
1
  • 5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de ingevette quichevorm met de deegplakjes. Druk de naden goed dicht.

2
2
  • 90 g koelverse pestospread
  • 5 takjes verse tijm
  • 200 g mozzarella

Bestrijk de taartbodem met de pestospread. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Snijd de mozzarella in plakken van een ½ cm dik en verdeel over de taartbodem.

3
3
  • 500 g romaatjes

Halveer de tomaten en leg ze met de snijkant naar boven tegen elkaar aan in de quichevorm, zodat ze goed aansluiten. Bestrooi met de tijm.

4
4

Bak de taart iets onder het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin. Neem uit de oven en laat ca. 10 min. afkoelen tot lauwwarm.

5
5
  • 15 g verse basilicum
  • 15 g verse peterselie
  • 15 g verse munt
  • 1 el extra vierge olijfolie

Meng ondertussen de basilicum-, peterselie- en muntblaadjes met de olie.

6
6

Serveer de kruidensalade bij de taart.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.