bewaar
Courgetteflensje
Courgetteflensje
bewaar

Courgetteflensje

25 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

courgette

2

eieren

200 ml

melk

100 g

bloem

100 g

pittige kaas geraspt

3 eetlepels

olijfolie

citroenpeper

2 eetlepels

olijfolie extra vierge met basilicum

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Aan de slag

Uiteinden afsnijden en met behulp van kaasschaaf courgette in lange, dunne plakken schaven. In kom eieren met melk loskloppen. Bloem erboven zeven en tot glad beslag roeren. Kaas erdoor mengen. Zout en peper naar smaak toevoegen. In koekenpan met antiaanbaklaag kwart van olijfolie verhitten en met soeplepel kwart van beslag in pan scheppen. Pan draaien, zodat hele bodem dun met beslag wordt bedekt. Enkele plakken courgette erop leggen en flensje op matig vuur 1-2 min. bakken. Flensje voorzichtig keren en andere kant 1-2 min. bakken. Flensje op bord laten glijden en onder aluminiumfolie warmhouden. Op dezelfde wijze nog 3 flensjes bakken. Flensjes op vier borden leggen en citroenpeper erboven malen. Met basilicumolie besprenkelen. Lekker met wortelsalade.

tip

algemeenVouw de flensjes in vieren met de gebakken courgette aan de buitenkant. Vul de flensjes vervolgens met wat verbrokkelde geitenkaas en een plukje waterkers.