Ingrediënten
4 personen
1
courgette
2
eieren
200 ml
melk
100 g
bloem
100 g
pittige kaas geraspt
3 eetlepels
olijfolie
citroenpeper
2 eetlepels
olijfolie extra vierge met basilicum
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
Aan de slag
Uiteinden afsnijden en met behulp van kaasschaaf courgette in lange, dunne plakken schaven. In kom eieren met melk loskloppen. Bloem erboven zeven en tot glad beslag roeren. Kaas erdoor mengen. Zout en peper naar smaak toevoegen. In koekenpan met antiaanbaklaag kwart van olijfolie verhitten en met soeplepel kwart van beslag in pan scheppen. Pan draaien, zodat hele bodem dun met beslag wordt bedekt. Enkele plakken courgette erop leggen en flensje op matig vuur 1-2 min. bakken. Flensje voorzichtig keren en andere kant 1-2 min. bakken. Flensje op bord laten glijden en onder aluminiumfolie warmhouden. Op dezelfde wijze nog 3 flensjes bakken. Flensjes op vier borden leggen en citroenpeper erboven malen. Met basilicumolie besprenkelen. Lekker met wortelsalade.
Courgetteflensje

4 personen
370 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Uiteinden afsnijden en met behulp van kaasschaaf courgette in lange, dunne plakken schaven. In kom eieren met melk loskloppen. Bloem erboven zeven en tot glad beslag roeren. Kaas erdoor mengen. Zout en peper naar smaak toevoegen. In koekenpan met antiaanbaklaag kwart van olijfolie verhitten en met soeplepel kwart van beslag in pan scheppen. Pan draaien, zodat hele bodem dun met beslag wordt bedekt. Enkele plakken courgette erop leggen en flensje op matig vuur 1-2 min. bakken. Flensje voorzichtig keren en andere kant 1-2 min. bakken. Flensje op bord laten glijden en onder aluminiumfolie warmhouden. Op dezelfde wijze nog 3 flensjes bakken. Flensjes op vier borden leggen en citroenpeper erboven malen. Met basilicumolie besprenkelen. Lekker met wortelsalade.
algemeen:Vouw de flensjes in vieren met de gebakken courgette aan de buitenkant. Vul de flensjes vervolgens met wat verbrokkelde geitenkaas en een plukje waterkers.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 courgette
2 eieren
200 ml melk
100 g bloem
100 g pittige kaas geraspt
3 eetlepels olijfolie
0 citroenpeper
2 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum
Dit heb je nodig
aluminiumfolie