Victoriabaars met peterselie-pesto

Advertentie
Ingrediënten
- 2 zakjes pijnboompitten (a 65 g)
- 2 zakjes verse peterselie (a 30 g)
- ½ zakje pittige kaas geraspt (a 100 g)
- 9 eetlepels olijfolie extra vierge (fles a 500 ml)
- 2 schaaltjes victoriabaarsfilet (a ca. 225 g)
- 1 ciabatta (voorgebakken Italiaans brood)
- 800 g tomaten
Keukenspullen
- aluminiumfolie
- staafmixer of keukenmachine
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 200 °C. Pijnboompitten in droge koekenpan kort roosteren. Peterselie, pijnboompitten, kaas en 5 el. olie met staafmixer, keukenmachine of vijzel tot dikke pesto mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Folie bestrijken met 2 el olie. Vis in 4 stukken verdelen en op folie leggen. Pakketjes dichtvouwen en in oven in 10 min. gaar laten worden. Brood volgens gebruiksaanwijzing bakken. Tomaten wassen, in partjes snijden, besprenkelen met olie en op smaak brengen met zout en peper. Vispakketjes serveren met pesto, brood en tomatensalade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 735 kcal
- eiwit 38 g
- koolhydraten 40 g
- vet 48 g